Banner Over

OVER DAS MAG

Das Mag begon in 2011 als literair tijdschrift Das Magazin. In 2015 werd Das Mag Uitgevers opgericht omdat we vonden dat er in de boekenwereld een hoop beter, mooier en eerlijker kon. De missie van Das Mag: minder boeken uitgeven, met meer aandacht. Inmiddels zijn we de trotse uitgever van o.a. Lize Spit, Thomas Rueb, Tobi Lakmaker, Maartje Wortel, Bregje Hofstede, Brian Elstak, Frank Heinen, Tove Ditlevsen en Saskia de Coster. Ook zijn we bekend van ons jaarlijkse Zomerkamp en de podcast BoekenFM.

Het team

Daniël van der Meer | Oprichter, uitgever en redacteur
Toine Donk | Oprichter
Marscha Holman | Adjunct-uitgever en redacteur
Isabel Harlaar | Redacteur
Frank August Martens | Art Director en productie
Bowi van Onna | PR en acquisitie
Mike van Holsteijn | Vertegenwoordiger en verkoop NL
Barbara Geenen | PR en verkoop Vlaanderen
Alexandra Cousy | PR en verkoop Vlaanderen

Lyanne Tonk | Ontwerper
Hemel van Rossum | Stagiair redactie
Sophie Hemels | Stagiair PR

Adres: Staalstraat 7b, 1011 JJ Amsterdam

Geschiedenis

Das Magazin werd in 2011 opgericht door Toine Donk en Daniël van der Meer. De twee ontmoetten elkaar op de dansvloer van het Boekenbal, beiden rondlopend met het idee voor een jong, opgetogen literair tijdschrift. Daar in de Stadsschouwburg werd om half drie ’s nachts een nieuw literair tijdschrift opgericht.

In september 2011 verscheen het eerste nummer van Das Magazin, dat werd gefinancieerd door crowdfunding: binnen twaalf dagen werd er 5.000 euro opgehaald. Het tijdschrift werd getypeerd door de beste verhalen, gedichten en essays van nationale én internationale hand, o.a. Joost de Vries, Chad Harbach, Maartje Wortel, James Franco, Valeria Luiselli, Remco Campert en Hanna Bervoets. Studio Vruchtvlees verzorgde de kenmerkende vormgeving, waarvoor het een European Design Award en een Red Dot Award kreeg.

In de jaren die volgden organiseerde Das Magazin de nodige evenementen. Zo werd er tussen mei 2011 en mei 2013 in de talkshow Literaturfest over boeken gepraat met verschillende gasten, waaronder Katja Schuurman, Connie Palmen, Donna Tartt, P.F. Thomése en Peter Buwalda. Door de jaren heen organiseerden we in verschillende steden (Amsterdam, Gent, Antwerpen & Londen) het Das Magazin Festival, met leesclubs op intieme plekken én de auteur.

In 2014 vond voor het eerst het Zomerkamp plaats, een tiendaagse onderneming in Zuid-Limburg waar jong schrijftalent onder begeleiding van auteurs, workshops en redactie (en een drankje en een dansje in de avond) werkt aan een nieuw verhaal.

Ondertussen werd er met behulp van o.a. Arjen Lubach, Arie Boomsma, Kees de Koning en Arnon Grunberg hard gewerkt om een gloednieuwe uitgeverij op te zetten. Ons doel (minder boeken uitgeven, met meer aandacht) sloeg aan: er sloten zich 3.000 oprichters aan en zo werd er bijna twee ton opgehaald, waarmee het een van de meest succesvolle literaire crowdfundcampagnes ter wereld werd.

Vandaag de dag doen we nog steeds waar we het beste in zijn: met meer aandacht minder boeken uitgeven, boeken waar we stuk voor stuk ontzettend trots op zijn.

Contact

Voor algemene vragen: info@dasmag.nl, +31 6 4455 6636

Voor pers: hotline@dasmag.nl

Voor boekhandels: verkoop@dasmag.nl, +31 6 3949 2661

Manuscripten

Helaas. Je kunt geen ongevraagde manuscripten naar ons opsturen. We zijn een kleine uitgeverij en hebben daar daarom niet de capaciteit voor. Het heeft dus ook geen zin ons op te bellen of je manuscript bij ons in de brievenbus te gooien.