Image Alt

Festival

Het Boekenweekfestival 2023

Stichting CPNB, uitgeverij Das Mag, Frontaal en Boekhandel Van Gennep slaan de handen ineen voor een groots Rotterdams leesclubfestival in het kader van de Boekenweek. 

Er zijn 10 leesclubs die simultaan plaatsvinden op verschillende locaties door de hele stad Rotterdam. Tijdens zo’n leesclub ga je samen met een gespreksleider en 24 andere lezers in gesprek met elkaar én de schrijver van het boek — dat je op voorhand krijg thuisgestuurd.

Een extra onderdeel van het festival is een speciaal programma in het kloppend cultureel hart van Rotterdam, Worm, met de Boekenweekauteurs Lize Spit en Raoul de Jong, waar zij aan de hand van lezersvragen worden geïnterviewd. 

Na afloop trekken alle leesclubgangers eveneens naar Worm waar door boekhandel van Gennep een spetterend slotfeest wordt georganiseerd, in de volksmond bekend als het Rotterdams Boekenbal, met DJ’s en een optreden van De Literaire Boyband.

Kaartjes voor de leesclubs kosten €35 (inclusief boek) en voor het onderdeel met Lize Spit en Raoul de Jong €20 (zonder boek). De boeken worden enkele weken op voorhand verstuurd.

De volgende auteurs doen mee aan het festival:

Samenvattend, hoe het werkt voor de leesclubs:

  1. Je koopt een ticket voor de leesclub van je favoriete schrijver. Hiermee heb je toegang tot de leesclub en het feest achteraf.
  2. Je krijgt het bijbehorende boek in je brievenbus.
  3. Dit boek lees je voor het festival begint (huiswerk dus, maar wel leuk huiswerk).
  4. Op de dag van het festival ga je naar de locatie van de door jou gekozen leesclub.
  5. Na afloop is het feest met alle andere deelnemers!

Voor het programmaonderdeel met Lize Spit en Raoul de Jong koop je gewoon een kaartje en that’s it. Geen huiswerk dus.

Boekenweekfestival: het weekprogramma (door Frontaal)

Van 13 t/m 18 maart zijn er in Rotterdam dagelijks spraakmakende literaire programma’s te bezoeken, georganiseerd door Frontaal! In samenwerking met o.a. Poetry International, The Writer’s Guide en Spraakuhloos zijn er optredens, workshops en bijzondere samenwerkingen van onder meer Maxim Februari, Valentijn Hoogenkamp, Manon Uphoff, Tom Hofland en Elfie Tromp.

Deze events zijn met een speciaal Boekenweektarief (gratis of goedkoop) voor iedereen te bezoeken. Dus grijp je kans en pak zoveel literatuur als je hebben kan tijdens deze Boekenweek! Is een programma vol? Stuur ons een DM! Dan kijken we wat er mogelijk is.