Image Alt

Festival – Het weekprgramma (door Frontaal)

Boekenweekfestival: het weekprogramma (door Frontaal)

Van 13 t/m 18 maart zijn er in Rotterdam dagelijks spraakmakende literaire programma’s te bezoeken, georganiseerd door Frontaal! In samenwerking met o.a. Poetry International, The Writer’s Guide en Spraakuhloos zijn er optredens, workshops en bijzondere samenwerkingen van onder meer Maxim Februari, Valentijn Hoogenkamp, Manon Uphoff, Tom Hofland en Elfie Tromp.

Deze events zijn met een speciaal Boekenweektarief (gratis of goedkoop) voor iedereen te bezoeken. Dus grijp je kans en pak zoveel literatuur als je hebben kan tijdens deze Boekenweek! Is een programma vol? Stuur ons een DM! Dan kijken we wat er mogelijk is.

Maandag 13 maart

Workshop It’s gonna be me! (And me! (And me?)) door Shantie Singh, in samenwerking met The Writer’s Guide (to the Galaxy). Tijdens It’s gonna be me! (And me! (And me?)) gaan we iets doen wat veel mensen doodeng vinden: helemaal, unapologetically, brutally honest jezelf zijn! Shantie neemt je mee op een zoektocht naar alle persoonlijkheden in jou, ook die je misschien liever verborgen houdt :). Je verlaat de workshop met een tekst – een verhaal, essay, gedicht, alles mag! – waarin een (of meerdere) van die persoonlijkheden eindelijk de ruimte heeft gekregen die ze verdient.

Datum: maandag 13 maart 2023

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Locatie: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 87B

Toegang: gratis, registreer je hier.

Dinsdag 14 maart

Tom Hofland, stadsdichter Elfie Tromp en studenten van Willem de Kooning Academie. Een live-programma rondom het ‘ik’ in ruraal Rotterdam. Waar blijft het ik in een wereldstad als Rotterdam en hoe wordt het gevormd? ‘Ik ben alles’ is het thema van de Boekenweek 2023. In samenwerking met de Centrale Bibliotheek.

Aanvang: 19:30 – 21:00u

Locatie: Bibliotheektheater, Centrale Bibliotheek

Toegang: €5,- / gratis voor studenten (op vertoon van collegekaart of CJP-pas)

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-boekenweekprogramma-met-oa-tom-hofland-en-elfie-tromp-546074101337

Woensdag 15 maart

Manon Uphoff in gesprek met Valentijn Hoogenkamp over schoonheid en jezelf tot schoonheid kunnen maken door te creëren. Is je uiterlijk een artistieke creatie? Een mooie geest in een mooi lichaam, of hebben binnen- en buitenkant weinig met elkaar te maken? Wanneer voel je je mooi en hoe weet je of je iets moois vindt? Een onthullend programma dat nauw aansluit binnen het Boekenweekthema ‘Ik ben alles’!

Aanvang: 19:30 – 20:30u

Locatie: Boekhandel v/h van Gennep

Toegang: gratis, reserveer je plek hier (let op: beperkt aantal plekken!)

https://www.boekhandelvangennep.nl/nl/agenda

Donderdag 16 maart

Doe zelf normaal: Maxim Februari, Anna Enquist en Lies Gallez in een exclusief live-programma rondom de toekomst van autonomie in samenwerking met Poetry International. Wat zijn de invloeden van klimaatverandering en intelligente technologieën op ons gedrag? Kunnen we ons gedrag als mensen blijven normeren als natuur en technologie de beslissingen voor ons nemen? Een avondvullend programma over verandering met filosofie, poëzie en grote vragen.

Aanvang: 20:00-22:00u

Locatie: MONO

Toegang: €10,- / €5,- voor studenten (op vertoon van collegekaart of CJP-pas)

Tickets: vind je hier.

Vrijdag 17 maart

Het grote Boekenweekfestival! Frontaal, Stichting CPNB, uitgeverij Das Mag, Frontaal en Boekhandel Van Gennep slaan de handen ineen voor een groots Rotterdams leesclubfestival in het kader van de Boekenweek.  Een aantal auteurs waaronder Valentijn Hoogenkamp, Alex Boogers en Israel van Dorsten gaan door heel Rotterdam in gesprek met 25 lezers over hun laatste boek – op bijzondere locaties en onder de meer dan vakkundige leiding van gespreksleiders als Kefah Allush en Charlotte Remarque. Dit alles vindt plaats op de vrijdag van de Boekenweek, 17 maart 2023.

De kern van het festival is een speciaal programma in het kloppend cultureel hart van Rotterdam, Worm, met de Boekenweekauteurs Lize Spit en Raoul de Jong. Rondom het thema ‘Ik ben alles’ worden zij in twee verschillende zalen geïnterviewd aan de hand van lezersvragen uit het publiek; welke vragen zullen zij aannemen en welke vragen geven zij met een druk op de knop liever door aan de auteur in de andere zaal?

Na afloop trekken alle leesclubgangers eveneens naar Worm. Daar wordt door boekhandel van Gennep een spetterend slotfeest georganiseerd, in de volksmond bekend als het Rotterdams Boekenbal.

Aanvang: 20:00 – 04:00 uur

Locatie: WORM en tien locaties in Rotterdam

Toegang: €20,- programma + eindfeest in WORM / €35,- Leesclub naar keuze + eindfeest in 

WORM

Tickets: https://www.boekenweekfestival.nl

Zaterdag 18 maart

Spraakuhloos workshop en live programma. Hét spoken word podium van Rotterdam organiseert op zaterdag 18 maart een spraakmakend programma. Met in de middag de workshop ‘Schrijf je bundel’ met  Benzokarim en in de middag een live-programma met onder een open mic – pak jouw moment on stage en shine! Locatie: Melly!

Aanvang: 14:00 – 18:00u

Locatie: Melly, Witte de Withkwartier

Toegang: gratis

https://www.kunstinstituutmelly.nl/nl/engage/6804-session-frontaal-x-spraakuhloos